HUN ENG
Új kutatási demonstrátor a kutatóintézetben
Erdélyi Balázs másodéves hallgatónk elnyerte az Eszterházy Károly Egyetem kutatási demonstrátori ösztöndíját.

A kutatási demonstrátorok kutatási tevékenységet végeznek, mellyel aktív kutatócsoportok munkájába kapcsolódhatnak be. Erdélyi Balázs kutatómunkáját az IoT Kutatóintézet vezetéknélküli szenzorhálózatok (wireless sensor networks, WSN) formális verifikációjával és optimalizációjával foglalkozó kutatócsoportjában fogja végezni. Elsősorban olyan algoritmusok implementációjával fog foglalkozni, melyekkel egy mesh topológiájú WSN-ről 100%-osan megállapítható, hogy mindig az elvártaknak megfelelően működik-e. Ilyen elvárás például az, hogy a szenzoregységek között kommunikáció sohasem szakadhat meg vagy hogy az általuk megfigyelendő objektumokat minden időpillanatban megfelelő számú szenzoregység figyeli.

 

 

A demonstrátori kinevezések ünnepélyes átadására február 9-én került sor a Líceum Kápolnájában. A hallgatókat és az Egyetem vezetését Dr. Ollé János megbízott rektorhelyettes köszöntötte. A kutatási asszisztensi okleveleket Dr. Ollé János, az oktatási asszisztensi kinevezéseket Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona megbízott rektorhelyettes nyújtotta át.

 

 

Teljes hír az egyetem weblapján: https://uni-eszterhazy.hu/hu/egyetem/egyetem/hirek-1048/c/az-elso-demonstratori-kinevezesek-2017-ben

 

Fotó: Kakuk Dániel