HUN ENG
Kutatási demonstrátorunk továbbjutása az OTDK-ra
Kurják Viktória, az IoT Kutatóintézet kutatási demonstrátori ösztöndíjasa előadást tartott az Eszterházy Károly Egyetem intézményi TDK fordulóján és továbbjutott az országos fordulóba.

2016. november 30-án került megrendezésre egyetemünk intézményi Tudományos Diákköri Konferenciája (TDK). Az eseményen három előadást hallgathattunk meg informatikus hallgatóink eddigi kutatásairól és fejlesztéseiről. Kurják Viktória, az IoT Kutatóintézet kutatási demonstrátora a következő címmel tartotta meg előadását: "Platformfüggetlen mobil alkalmazás fejlesztés az OpenBioMaps projekt keretében". Külső konzulensként Dr. Bán Miklós (Debreceni Egyetem) és Szugyiczki Csaba, belső konzulensként pedig Dr. Kovásznai Gergely működött közre.

 

Az IoT Kutatóintézet az OpenBioMaps konzorcium tagjaként fejleszti a OpenBioMaps terepi adatgyűjtő mobil applikációt. Az Android-os alkalmazást - melynek fejlesztésében Viktória is részt vett - már több hónapja használják a konzorciumi tagok. Az alkalmazás továbbfejlesztése kezdődött meg Viktória kutatási demonstrátori ösztöndíjának keretében: a fejlesztés cross-platform jellege biztosítja a terepi adatgyűjtő alkalmazás több mobil operációs rendszeren való elérhetőségét, illetve a biológus szakemberek szakmai igényeinek megfelelően a felhasználói felület dinamikusan testreszabhatóságát. Az előadás prezentációja itt letölthető.

 

A szakmai bírálók Viktória kutatási és fejlesztési eredményeit az Országos Tudományos Diákköri Konferencián való bemutatásra javasolták.