HUN ENG
ICAI 2017 konferencia Egerben
2017. január 30. és február 1. között rendeztük meg az ICAI 2017 informatikai konferenciát az Eszterházy Károly Egyetemen.

Az Eszterházy Károly Egyetem Matematikai és Informatikai Intézete, illetve IoT Kutatóintézete a Debreceni Egyetemmel közösen szervezte meg a 10th International Conference on Applied Informatics (ICAI) konferenciát Egerben.

 

 

Az ICAI nemzetközi informatikai konferencia több mint 20 éves múltra visszatekintő rendezvénye a hazai szakmai közéletnek. A mostani, jubileumi 10. konferencián több mint 100 kutató vett részt, összesen 6 országból, több mint 80 előadással. Az angol nyelvű szakmai előadások két párhuzamos szekcióban zajlottak, lehetőséget teremtve arra, hogy az informatikai szakmai közösség a legmodernebb technológiai újításokról, a futó kutatásokról és fejlesztésekről tájékozódhasson, kérdéseket tehessen fel, javaslatokat fogalmazhasson meg, ezzel is erősítve a kutatóhelyek közti kooperációt.

 

 

A konferencia mindig is nyitott volt az informatikai vállalkozások felé, megteremtve a szorosabb kapcsolat lehetőségét az ipar és a kutatás között, több utat is biztosítva az innovációhoz.

A konferencia a következő tudományterületeken szervezett szekciókat: mesterséges intelligencia, komputergrafika, adatbázisrendszerek, kriptográfia, felhőszolgáltatások, Internet of Things, egészségügyi informatika, funkcionális programozás, operációkutatás, rendszertervezés és objektumorientált programozás, tesztelés és verifikáció, számítógépes hálózatok, komputerstatisztika, valamint informatikai oktatás. A konferencián plenáris előadástott tartott Prof. Tien Van Do (BME), Fazekas István (DE), Csató Lehel (Babes-Bolyai Egyetem), Kovásznai Gergely (EKE IoT), Porkoláb Zoltán (ELTE) és Kozsik Tamás (ELTE).

 

 

 

A konferencia weblapján tájékozódhat a konferenciáról és a szakmai programról: http://icai.uni-eszterhazy.hu

A weblapról az előadások összefoglalói is letölthetők: http://icai.uni-eszterhazy.hu/abstracts

 

Az Eszterházy Károly Egyetem központi weblapján megtalálható a hivatalos hír: https://uni-eszterhazy.hu/hu/egyetem/egyetem/hirek-1048/c/jubileumi-konferencia-egerben


A Líceum TV által készített összeállítás itt tekinthető meg:

 

 

Fotó: Szántó György