HUN ENG
IEEE Future IoT konferencia Egerben
A 2018 IEEE International Conference on Future IoT Technologies 2018. január 18-19. között került megrendezésre Egerben.

Az Eszterházy Károly Egyetem és a Debreceni Egyetem közös szervezésében második alkalommal kerül megrendezésre a "Future IoT" nemzetközi konferencia Egerben.

A konferencia célja az, hogy közelebb hozza a kutatókat, a cégeket, valamint a fejlesztőket és a felhasználókat  az IoT eszközeihez és technológiájához. Az IoT eszközei, tudományos és technológiai megoldásai a szenzoroktól, a mobil eszközöktől, az adatgyűjtéstől terjednek egészen az adatbányászatig, a Big Data-ig és az intelligens vizualizációig. Az IoT technológiák alkalmazási területei rendkívül széleskörűek, az okosépületektől és -autóktól kezdve akár a mezőgazdasági és ipari technológiában is használható a prediktív rendszerekig. A konferencia témakörei kiterjednek az elméleti eredményektől egészen a konkrét alkalmazásokig és megoldásokig.

A konferencia programjáról a konferencia weblapján lehet tájékozódni: https://futureiot.uni-eszterhazy.hu

 

A konferencián 21 tudományos előadás hangzik el, melyek lektorálása és publikálása az IEEE előírásainak megfelelően történik. A konferencia fő szponzoraként a Bosch a cégnél alkalmazott Ipar 4.0 megoldásokról ad elő.

A konferencian további 6 meghívott előadó ad elő: Wolfgang Kastner és Laura Kovács a TU Wien-ről, Martin Atzmüller a hollandiai Tilburg University-től, Hajdu András a Debreceni Egyetemről, Kovács László a Miskolci Egyetemről, illetve Baranyi Péter a Széchenyi István Egyetemről.

 

A konferencián az IoT Kutatóintézet munkatársai a következő előadásokat tartják:

  • Gergely Kovásznai, Balázs Erdélyi and Csaba Biró: Investigations of Graph Properties in Terms of Wireless Sensor Network Optimization
  • Melinda Pap and Sándor Király: Automated Segmentation of Energy Plants